Εκδηλώσεις

Πανηγύρι Προφήτη Ηλία στο Σκαλοχώρι

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 
6:00μμ :Παραλαβή της εικόνας & του Ιερού Λαβάρου από τον Ιερέα της ενορίας του χωριού .
6:30μμ :Εκκίνηση από την είσοδο του χωριού , παρέλαση των αλόγων συνοδείας μουσικών οργάνων και προσφορά αναμνηστικών από το Τ.Σ. στους “καβαλάρηδες- προσκυνητές”. 
7:30μμ: Πανηγυρικός Εσπερινός 
9:30μμ: Ευλογία του Κισκέκ & διανομή στους “επισκέπτες –προσκυνητές”
Ακολουθεί διήμερο γλέντι στα καφενεία του χωριού

Διαβάστε περισσότερα...

Κουζίνα και Πολιτισμός

H Κουζίνα της Λέσβου  είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ελληνικής γαστρονομίας. Η Λέσβος  είναι διάσημη για τα μοναδικά προϊόντα της, όπως τα νόστιμα τυριά και τα ούζα της αλλά και τα μοναδικά περίτεχνα γλυκά της

Διαβάστε περισσότερα...

Tο πανηγύρι του Αγίου Προκοπίου

Στις 8 Ιουλίου είναι του Αγίου Προκοπίου και το Ιππειος έχει γιορτή ή μάλλον πανηγύρι ,προς τιμήν Αγίου Προκόπη  που είναι ο ενοριακός ναός και ο προστάτης του χωριού.Στο πανηγύρι συμμετέχει  ολόκληρο το χωριό, με ιδιαίτερη χαρά.Είναι μια ευκαιρία να ξεχάσουν οι κάτοικοι τα βάσανα μιας ολόκληρης κοπιαστικής χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα "Γλιτώματα της ελιάς" στον Παλαιόκηπο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκήπου ''Οι Ρίζες μας'', προσκαλεί όλους την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 5 το απόγευμα στον Παλαιόκηπο της Γέρας και συγκεκριμένα στη Μήδειο βιβλιοθήκη (απέναντι από το Δημοτικό σχολείο Παλαιοκήπου), προκειμένου να γιορτάσουμε για ακόμη μία χρονιά, μαζί, την καθιερωμένη μας πλέον παραδοσιακή συνεύρεση για ''Τα Γλιτώματα της ελιάς''.

Διαβάστε περισσότερα...