• Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Ιστορία και Παράδοση
 • Λεύκωμα του 1937

  Μετά απο μια επίσκεψή μας σε ένα σπίτι στον Μανταμάδο ανακαλύψαμε αυτόν τον θησαυρό και τον μοιραζόμαστε μαζί σας! Είναι ένα "Λέυκωμα" της τότε νεαρής Βασιλικής  το 1937 , ένα "Λεύκωμα " μιάς άλλης εποχής...

  Η γλώσσα καθαρεύουσα,πολυτονικό,γράμματα καλλιγραφικά.Χειρόγραφες αφιερώσεις "Προς την φίλην της Ελένη" και φωτογραφίες απο τα ινδάλματα τη εποχής.ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΓΚΙΨ ΓΕΩΡΓΙΟΣ! Ομορφες φράσεις, γνωμικά  και αποφθέγματα, που επιμελώς είναι καταγεγραμένα σ αυτό το καλοδιατηρημένο λεύκωμα της προγιαγιάς Βασιλικής.Τέτοιου είδους ανασκαφές είναι ανεκτίμητης αξίας,είναι λόγια και σκέψεις μιας γυναίκας που υπήρξε σε μια άλλη εποχή.

  Πραγματικό έργο τέχνης! Από το χαρτί, την καλλιγραφία, το περιεχόμενο, τα σχέδια.
  Η απουσία τεχνολογίας των χρόνων εκείνων έσπρωχνε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν καταπληκτικά πράγματα. Από τα πιο απλοϊκά της ανάγκης και καθημερινότητάς τους (όπως τα υφαντά με τους αργαλειούς και τα πλεχτά με τις δυο βελόνες) έως και τα υπέροχα λευκώματα για να κρατήσουν συναισθήματα και στιγμές τους.Αυτού του είδους οι ανακαλύψεις  είναι σαν να τις καλείς νάρθουν να σε βρούν ή καλύτερα σαν να τις ψάχνεις για να τις συναντήσεις!

  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
   (2 ψήφοι)
  Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « "Σήμερον κρεμάται επί ξύλου"...

  Προσθήκη σχολίου

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.
  επιστροφή στην κορυφή