• Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Συνεταιρισμοί / Ομάδες γυναικών
 • Ομάδα γυναικών ενορίας Αγ.Γεωργίου- Κάτω Χάλικας

  Την 1η Σεπτεμβρίου του  2004.Στην αρχή της εκκλησιαστικής χρονιάς δηλαδή , 4-5 γυναίκες μαζι με τον ιερέα του χωριού δημιούργησαν τον Σύλλογο γυναικών Αγ.Γεωργίου. Ο λόγος? Η εκκλησία τους ..

  Μια εκκλησία στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής πτώσης! Η ταβέρνα απέναντι απ την εκκλησία , ο πρώην "Ρεμπέτης " έγινε η έδρα τους. Ενα οίκημα σε άσχημη κατάσταση και αυτό.Ευτυχώς το οίκημα ανήκει στην εκκλησία οπότε δεν πληρώνουν ενοίκιο , έτσι το σκέφτηκαν και ξεκίνησαν τις εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου για να ξεκινήσει ο σύλλογος δουλειά.Η κ.Χρυσούλα μας λέει "ότι κάναμε στο κτίριο το κάναμε μόνοι μας  , χωρίς καμιά βοήθεια , με δικά μας έξοδα και προσωπική εργασίαΟι γυναίκες ξεκίνησαν με την διαμόρφωση του χώρου , μετά ξεκίνησαν δειλά  δειλά να διοργανώνουν κάποιες εκδηλώσεις. ( Απόγευμα με τσάι και λαχειοφόρο αγορά , μνημόσυνα κ.α)΄.Επίσης άρχισαν και τις εκδρομέςανα την Ελλάδα.Ωραίες εκδρομές μα ςλένε οι γυναίκες , πετυχημένες.Γιάννενα , Πελοπόννησος κ.α.Ο κόσμος άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον για τις δράσεις τους , δηλώνει συμμετοχές στις εκδρομές τους και τους συμπαραστέκεται. Ο σύλλογος έγινε μεγαλύτερος.Οι γυναίκες είναι πολύ περισσότερες τώρα.

  "Γεμίζουμε ένα ολόκληρο λεωφορείο" μας λένε.Ετσι μπορούν να κάνουν κι άλλα πράγματα.Χειροποίητες μαρμελάδες και μανεστράκια απ τα χεράκια τους καθώς επίσης και λικεράκια είναι πλέον προς πώληση για την οικονομική στήριξη του Συλλόγου.Ετσι φτιάχτηκε η εκκλησία του Αγ.Γεωργίου .Με προσωπική δουλειά απ τον κόσμο και απ τα έσοδα και οικονομίες τους.Η εκκλησία είναι σχεδόν έτοιμοι , μόνο το καμπαναριό έμεινε.Τον τελευταίο χρόνο οι γυναίκες έχουν ξεκινήσει και τα συσίτια για τους άπορους.Στην αρχή κάθε Κυριακή μαγείρευαν 15-17 μερίδες και τώρα τις έχουν κάνει 40! 40 μερίδες κάθε Κυριακή διατίθενται απ τον κόσμο σε άπορους της πόλης μας. Αλλος φέρνει τα υλικά , άλλος μαγειρεύει .αλλος δίνει χρήματα .Ετσι 40 συνάνθρωποί μας κάθε Κυριακή τρώνε το φαγάκι τους με το ψωμί ,το τυρί , την σαλάτα και το φρούτο τους.Ενίοτε υπάρχει και γλυκάκι.

  Επειδή κάποιες οικογένειες είναι σε άθλια κατάσταση πλέον σε καθημερινή βάση στέλνουν 5 μερίδες φαί σε διάφορα σπίτια της πόλης μας!Το συσίτιό τους έχει μαθευτεί και διάφοροι άνθρωποι ζητάνε να σιτίζονται κι αυτοί.Αναγκαστικά μπαίνουν σε λίστα προτεραιότητας.Ολο αυτό γίνεται με την βοήθεια του κόσμου.Με αλληλεγγύη και  αλληλοστήριξη.Επειδή κάποιες οικογένειες είναι σε άθλια κατάσταση πλέον σε καθημερινή βάση στέλνουν 5 μερίδες φαί σε διάφορα σπίτια της πόλης μας!Ας παραδειγματιστούμε όλοι απ αυτή την ενορία και ας καταλάβουμε το μήνυμα.

  Μπράβο τους!

  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
   (1 Ψήφος)
  Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Παρακοίλων

  1 σχόλιο

  • Βαγγέλης Μάγος

   Βαγγέλης Μάγος

   Σύνδεσμος σχολίου Τρίτη 03 Ιουλίου 2012 08:28

   Ένα μεγάλο Μπράβο στον πατέρα Γρηγόρη και σε όλη την όμαδα των γυναικών της ενορίας Αγ.Γεωργίου Κάτω Χάλικα, για το αξιόλογο και ουσιαστικό κοινωνικό έργο που προσφέρουνε μη φειδώμενοι κόπου και χρόνου.

  Προσθήκη σχολίου

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.
  επιστροφή στην κορυφή