• Δημοσιεύθηκε στην κατηγορία Προϊόν του μήνα
 • Olvia Τζωρτζή: το εξαιρετικά παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο

  Στη Λέσβο, εκεί όπου η ελιά καθίσταται το σύμβολο του τόπου και το λάδι αγγίζει την υπέρτατη ποιότητά του, απ’ οπουδήποτε στην Ελλάδα, τα Ελαιοπερίβολα της Οικογένειας Τζωρτζή γίνονται συνώνυμο του «θησαυρού» της Λεσβιακής γης. 
  Με οδηγό το παρελθόν και τα 100 χρόνια οικογενειακής παράδοσης και εμπειρίας στην ελαιοκαλλιέργεια, η οικογένεια Τζωρτζή δραστηριοποιείται  από το 2006 στον τομέα της τυποποίησης, παραγωγής και εμπορίας βιολογικού και συμβατικού ελαιολάδου κατέχοντας τα μυστικά της σωστής καλλιέργειας και μεταδίδοντάς τα από γενιά σε γενιά. Μια οικογενειακή υπόθεση που στήθηκε μέσα από μια σειρά επενδύσεων σε εγκαταστάσεις για την τυποποίηση  της παραγωγής των οικογενειακών ελαιώνων, το στήσιμο του δικτύου εμπορίας της παραγωγής και τέλος την κατασκευή ενός σύγχρονου ελαιοτριβείου. 
  Με ορμητήριά τα 350 στρέμματα ελαιώνα που διαθέτει  στα χωριά Πηγή και Κώμη το υπερσύγχρονο ιδιόκτητο ελαιοτριβείο, ικανό να παράγει ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψη και την μονάδα τυποποίησης, η οικογένεια Τζωρτζή παράγει και τυποποιεί με ιδιαίτερη υπευθυνότητα το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Όλβια.
   
  Η οικογένεια Τζωρτζή απέδειξε ότι τα πράγματα που αντέχουν στο χρόνο είναι αυτά που γίνονται αργά αλλά σταθερά, που συνδυάζουν άρρηκτα τα δεδομένα με τον απώτερο σκοπό, που ακολουθούν τα κανάλια των αριθμών αλλά και των συναισθημάτων. Γιατί η παραγωγή του λαδιού για το Μιχάλη Τζωρτζή και τους αγαπημένους συνεργάτες του ακολουθεί την τροχιά γέννησης ενός παιδιού. Είναι κατάθεση ψυχής, αντανάκλαση της διάθεσης για δημιουργία σε άριστες συνθήκες, προσφορά στο λεσβιακό κόσμο και όχι μόνο ενός εξαιρετικού προϊόντος και παράλληλα η γνωστοποίηση των αστείρευτων δυνατοτήτων της λεσβιακής γης. Το χρυσοκίτρινο σχεδόν διάφανο εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Olvia είναι τόσο καθαρό χάρη στις βιολογικές καταβολές του αλλά και χάρη στη διάθεση των παραγωγών του να συνεχίζουν να τελειοποιούν  το προϊόν τους αποσπώντας αμέτρητες διακρίσεις και την καθημερινή απόλαυση που προσφέρει στον ουρανίσκο των απαιτητικών και εκλεκτών καταναλωτών.
   
  Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "Olvia" μοναδικό στο είδος του δεν ευνοεί καμία διάθεση για απομιμήσεις. Άλλωστε η βάση των ελαιοκτημάτων Τζωρτζή στις ορεινές ζώνες Πηγής και Κώμης Λέσβου είναι μία δυνατή ένδειξη για την περαιτέρω ταυτότητα και ποιότητα του προϊόντος. Χωρίς αλχημείες με γνώμονα την εμπειρία και την εμπιστοσύνη στις διαθέσεις της γης η οικογένεια δουλεύοντας υπεύθυνα και στωικά εξασφαλίζει στους καταναλωτές ένα λάδι υπόδειγμα ως προς τις απαιτήσεις τους. Χρώμα, γεύση και άρωμα βρίσκουν κέντρο στις προδιαγραφές που αναγάγουν το λάδι σε εξαιρετικά παρθένο.
  Το περιεχόμενο αγκαλιάζουν ιδιαίτερα προσεγμένες συσκευασίες  στις οποίες υπάρχει ποικιλία με βάση τα ml. Το "Οlvia" φιγουράρει σε επιλεγμένα σημεία πώλησης σε φιάλες των 100, 250, 500, 750 ml καθώς και σε δοχεία του 1 και 5 λίτρων αντίστοιχα.
   
  Μια ιστορία γεμάτη βραβεία…
  Από το 1935 οι Τζωρτζήδες άνοιγαν λογαριασμό στα βραβεία. Το 1935, στην πρώτη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο παππούς του Μιχάλη Τζωρτζή –σημερινού ιδιοκτήτη της επιχείρησης– (Μιχάλης Τζωρτζής και αυτός)  πήρε το αργυρούν βραβείο εκθέτοντας το αγουρέλαιο που παρήγαγε, ενώ στην 26η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης , το 1955, ο παππούς του Γιάννης Κανλής (από την πλευρά της μητέρας του) πήρε το χάλκινο μετάλλιο εκθέτοντας το ελαιόλαδο που παρήγαγε . 
  Ο εγγονός, Μιχάλης Τζωρτζής, περίπου 85 χρόνια μετά, επισφραγίζει όλες εκείνες τις προσπάθειες των προγόνων του παραλαμβάνοντας μέσα σε μία δεκαετία σημαντικά διεθνή και Ελληνικά βραβεία για το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Olvia. 
  Το Olvia ακολούθησε δρόμους παγκόσμιους μέσα από διεθνείς εκθέσεις ποιότητας όπου συστηνόταν κάνοντας γνωστό το λάδι και την καταγωγή του. Τη Λέσβο μας. 
  Η αρχή έγινε στον διαγωνισμό ποιότητας βιολογικών, εξαιρετικά παρθένων, ελαιόλαδων, Premiobiol 2009, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Εκεί έλαβε την διάκριση Biol Quality Oil και  κατετάγη στην τρίτη θέση της ελληνικής κατάταξης.
  Τον επόμενο χρόνο, στο διαγωνισμό Premiobiol 2010, το Όλβια κατετάγη εκ νέου ως το 2ο καλύτερο Ελληνικό βιολογικό ελαιόλαδο. 
  Την ίδια χρονιά, το Όλβια, έλαβε Αργυρό Κότινο στο Ελληνικό διαγωνισμό «Κότινος-Ελαιοτεχνία» ενώ απέσπασε το Χρυσό Βραβείο Γεύσης στο 2ο διαγωνισμό «εξαιρετικά παρθένου ελαιόλαδου» που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ «Ελαιολάδου και Ελιάς» όπου συμμετείχαν 35 διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα.
  Το 2011 στην Ελληνική έκθεση Ελαιοτεχνία η επιχείρηση μας, παρουσιάζει την νέα συσκευασία του Αγουρελαίου Όλβια, και κατακτά 2 χρυσά μετάλλια για την πρωτοποριακή εμφάνιση του.  
  Το Χρυσό βραβείο Γεύσης απέσπασε ωστόσο και το 2012 στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, (υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης)
  Την ίδια χρονιά στον Διεθνή Διαγωνισμό Βιολογικού Ελαιολάδου, Premiobiol 2012 στην Πούλια της Ιταλίας αποσπώντας θετικές εντυπώσεις και λαμβάνοντας το GOLD METAL και την πρώτη θέση στην ελληνική.
  Το 2013 το Όλβια κατακτά την 2η θέση στον Ελληνικό διαγωνισμό ποιότητας  στα πλαίσια της εκθέσεως «Ε λάδι οίνος».
  Το 2014 στο διαγωνισμό Premiobiol 2014, το Όλβια έλαβε την διάκριση SILVER METAL και είναι ένα από τα καλύτερα Ελληνικά ελαιόλαδα.
  Πρόσφατα στον  διαγωνισμό ποιότητας βιολογικών, εξαιρετικά παρθένων, ελαιόλαδων, Premiobiol 2015, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία, έλαβε για άλλη μια φορά την πρώτη θέση στην Ελληνική κατάταξη, λαμβάνοντας το EXTRA GOLD METAL.
  Βραβευμένο λοιπόν για την ποιότητά του από την «γένεσή» του το Όλβια συνδυάζει ισορροπημένα τη γεύση, το χρώμα και το άρωμα, τα οποία είναι βασικά στοιχεία για την παραγωγή ενός ελαιολάδου ανωτέρας κατηγορίας... Εσείς απλά δεν έχετε παρά να το δοκιμάσετε και να το κάνετε δώρο στον εαυτό σας, βάζοντάς το στην καθημερινή σας διατροφή…
   
  Το λάδι που δεν γνωρίζει σύνορα
  Στα 100 χρόνια παράδοσης και ιστορίας του, το ελαιόλαδο της Οικογένειας Τζωρτζή, δεν έμεινε στα όρια της Λέσβου.
  Με πρώτη ύλη τον καρπό από τις ποικιλίες ελιάς του τόπου μας (αδραμμυτινή και κολοβή) που καλλιεργούνται με σύγχρονες μεθόδους και εφαρμόζοντας πιστά τους κανονισμούς για τη βιολογική καλλιέργεια αλλά και με σύμμαχο το μικροκλίμα της περιοχής και τις εδαφολογικές συνθήκες το εξαιρετικό αυτό προϊόν άνοιξε φτερά για τις χώρες όλου του κόσμου. 
  Ήδη το 75% της παραγωγής του Olvia φτάνει στα ράφια γνωστών ευρωπαϊκών αγορών μεταξύ αυτών της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Σουηδίας, της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας, της Αγγλίας, της Ιρλανδίας, της Γαλλίας, της Φιλανδίας, Αυστρίας και της Λευκορωσίας. 
   
  • Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
   (3 ψήφοι)

  Προσθήκη σχολίου

  Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.
  επιστροφή στην κορυφή